Antiek en kunst » Originele antieke slagers koelkast , voorraadkast vanuit Duitsland.

Vorige | VolgendeAdvertentienr.: 76

Dit is werkelijk elijk een bijzonder zeldzaam item !!

Originele antieke slagers koelkast , voorraadkast , frigidaire vanuit Duitsland.

Komt uit ca 1890 / 1900 , in die tijd werd het vlees in de slagerij koel gehouden in kasten als deze. Deze is ook dusdanig groot dat hij puur voor de vleesverwerkingsindustrie is gemaakt , er kan een halve koe , schaap , varken in opgehangen worden (zie haken op de foto's).
Vanaf de bovenkant werd er een ijsblok in het midden van de kast geplaatst (zie deksel op de foto's) en middels de zinken isolatie bleef de kou in de kast en het vlees dus langer goed. Als het blok begon te smelten werd het water opgevangen in een lekbak en liep deze over kon het weglopen via een gat in de bodem (zie foto's). Eens in de "zoveel" tijd kwam de ijsboer dit ijsblok vernieuwen.

Nu vandaag de dag is dit een schitterend item in bv de horeca , winkel , fotoshoot , of als je de ruimte hebt in huis....hij is wel een beetje groot....kast zelf is 1.95 mtr hoog x 1.50 mtr breed en 80 cm diep (inclusief sierlijst 1.58 mtr breed en 84 cm diep) en mega zwaar , is zonder hulpmiddelen niet te tillen of te verplaatsen !!

In de kast zelf is links en rechts ruimte genoeg om er planken in te maken (ijzeren opzetranden aanwezig) van 53 cm breed x 65 cm diep. Je vindt in de kast ook links en rechts 3 stangen waar het vlees werd opgehangen(zie foto's). Met wat liefde en aandacht heb je dan echt een unieke kast en een heuse eyecatcher staan waar geen tweede van te vinden is.

Ter info: In 1887 richtte Friedrich Richard Rabe een handelsbedrijf op voor slagerij uitrusting. Na de stormachtige groei in de jaren van vrede van het Duitse rijk , vinden we Rabe snel op een van de belangrijkste locaties in het centrum van Chemnitz - op de Schillerplatz , zie naamplaat op de kast.

Deze mag in ons Pakhuis in Oudemolen (Noord-Brabant) gehaald worden of wordt in overleg gebracht🚚

Interesse ? Bel / WhatsApp 0628850080 of mail.

Je kan op de website van Het Pakhuis-Oudemolen 24/7 online shoppen. Online bestellen en afhalen op afspraak is mogelijk.
Wij komen het ook graag persoonlijk of via bodediensten snel en contactloos thuis brengen.

Volg ons ook op Facebook: Het Pakhuis-Oudemolen of op Instagram @pakhuis_oudemolen


Prijs: 1500,00

Originele antieke slagers koelkast , voorraadkast vanuit Duitsland.

Terug naar het overzichtOriginele antieke slagers koelkast , voorraadkast vanuit Duitsland. Originele antieke slagers koelkast , voorraadkast vanuit Duitsland. Originele antieke slagers koelkast , voorraadkast vanuit Duitsland. 
Originele antieke slagers koelkast , voorraadkast vanuit Duitsland. Originele antieke slagers koelkast , voorraadkast vanuit Duitsland. Originele antieke slagers koelkast , voorraadkast vanuit Duitsland. 

Originele antieke slagers koelkast , voorraadkast vanuit Duitsland.